Höst?

Igår var jag typ ute i bara tröja på kvällen, när det var svinkallt! Hösten som är på väg redan?
Idag har jag typ vart helt rosslig i halsen och allmänt seg, har dessutom fryst hela dagen, dags att sätta på elementena snart!? Har därför druckit hur mycket te som helst!
Jag har skrivit en del på min bok idag också =) (3:an)
Imorgon ska jag jobba (vilket jag absolut inte känner för just nu, hoppas jag känner mej piggare imorgon!)
Nu är det snart dags att köpa hem massa varma höst kläder! Kul bara att man har pengar så det räcker *not*
men jaja, det får bli till att handla ekonomiskt så löser väl det sej? =)
En varm jacka får bli prioritet 1!







Längesen nu..

Då har man både flyttat och börjat jobba då =)
Nu är det bara en del saker till att ta itu med... t.ex. min bok som är på g nu... ska skriva rent slutet på "2:an" också (kallar mina böcker för "1:an", "2:an" och "3:an" för tillfället så ni vet^^)
Vill inte dra upp för privata saker i min blogg, men då jag gör det mest för egen del så kan det hända att jag skriver av mej lite då och då, (känns skönt ibland), men skriver då i "omvägar" så ni kommer tyvär inte förstå nånting ändå ^^
sorry babes! =)




Liseberg..

Idag var jag på Liseberg med Moa =)
Det var bra artister och Sara Löfgren var sjukt snygg som Måns Selmelöf måste jag bara säga! Grr...
Anyway... vå började kvällen med en fin middag på värdshuset, sedan blev det lite gott att dricka - och jag fick en urgod drink som jag blev helt förtjust i! Den var typ special gjord så jag var tvungen att ta "receptet" haha!
Så den där lappen ska jag ha med mej ut nu hedanefter! xD
Lotta Engberg är en sjukt bra håll igång tjej, hon gjorde hela kvällen helt fantastisk! =)
Sedan spelade vi på choklad hjulet... jag vann inget (och tur var väl det^^) men det var väldigt nära, haha!
Lite besviken på  mej själv att ajg inte varit på liseberg mer i sommar alltså... det är ju såå myyyys där!
Och Moa - tack för en trevlig kväll gummz! <3

Utseénde fixeringen...

Jag förstår inte... varför klagar alla, inklusive jag själv på sitt utseénde?!
Blir så förbannat trött på det!!! Verkligen. Det är sjukt, vi alla har ett sjukt ideal...
folk kan knappt gå utanför sin dörr utan att ha fixat med hår eller smink... (jag menar både killar och tjejer).
Många killar tränar och tränar på gym, de vill få en s.k. "ideal kropp" och många går inte utanför dörren utan att ha stylat sitt hår. Vi tjejer är inte bättre vi, många av oss bantar och bantar även då de inte behövs. En sak är om man gör det för hälso skäl, eller att man tränar och äter nyttigt för att man tänker på sin hälsa. Men  när vi börjar svälta oss själva och sluta unna oss något av vad vi egentligen tycker är gott bara för att vi skulle vilja gå ner ett par enstaka kilo!?
Hur fina vi änsen är så är det som att man inte är nöjd... och egentligen är det så fel. Vi alla har antagligen någonting vi är nöjda med... varför inte fokoúsera och vara glada och uppskatta det? Varför vill så många unga tjejer uppnå någon sjuk form av "perfektion"? Vi har redan ett jävla krav på oss och våra utseénden pga. alla våra sjuka skönhets förebilder... men det blir inte lättare av att alla "vanliga" tjejer också ska sträva efter perfektion, vi hetsar bara varandra genom att prata om våra skavanker och övervikts kilon. Vi borde lägga ner mer tid på att höja upp varandras självförtroende och påpeka vad vi tycker är vackert med varandra istället för att klaga på oss själva! Herre jösses - vi duger som vi är!
Allt med utseénde och kropp börjar gå till överdrivt och media gör det inte bättre!
Det är nästan så att man borde lägga till ett nytt grund ämne i alla skolor- självkänsla!
En kurs där man lär sej tycka om sej själv och trivas med sej själv.. så många hade behövt det och vi alla hade antagligen blivit positivt påverkade av det! För det här börjar bli ett stort samhälls problem...!


Några förslag eller ideér på vad ni tror skulle funkat för att få bort denna utseénde fixering!? Och ge unga framförallt bättre självkänsla?





Sminkning...

Okej, snälla...
HUR orkar folk klaga på andras sätt att sminka sej!!? p.a.t.e.t.i.s.k.t.
Jag förstår att man kan få en första känsla av någons sminkning typ "shit vad snyggt hon sminkar sej" eller "omg vad mkt smink!?" men varför ska man lägga sej i?
ser bara på bilddagboken hur mycket kommentarer tjejer får ang hur dom sminkar sej, men snälla, har man inget snällt att säga så skippa det, för personen är antagligen inte intresserad av dina åsikter isf, visst man kan tipsa och typ lägga en kommentar om att "shit vad fin du hade varit i det här och det här, de hade framhävt dina ögon, lalalala" men varför trycka ner folk? och om man nu som vissa skriver, tror att personen har dåligt självförtroende och att det är drf den sminkar sej mycket, varför då trycka ner den ännu mer genom att fälla en taskig kommentar!?
det kanske är så att personen trivs i den sminkningen, så låt den sminka sej hur den vill, vi är alla olika och föredrar olika saker.. om man nu tycker att man själv sminkar sej väldigt bra så var glad för det ist för att störa er på att alla inte sminkar sej "perfekt" enligt er...
en person som sminkar sej mycket kanske tycker att hon är finast i mycket smink och vissa kanske tycker att det är det enda dom är fina i och känner sej bekväma i, så varför inte låta dom göra det då? huvudsaken är väl att personen själv känner sej bekväm och trivs i sin sminkning?
jag tycker iaf att man kan låta personer ha sin egna stil oavsett om man själv inte gillar den stilen... eller om man tycker att det är en "icke-egen stil" så snälla låt den..


RSS 2.0