Utseénde fixeringen...

Jag förstår inte... varför klagar alla, inklusive jag själv på sitt utseénde?!
Blir så förbannat trött på det!!! Verkligen. Det är sjukt, vi alla har ett sjukt ideal...
folk kan knappt gå utanför sin dörr utan att ha fixat med hår eller smink... (jag menar både killar och tjejer).
Många killar tränar och tränar på gym, de vill få en s.k. "ideal kropp" och många går inte utanför dörren utan att ha stylat sitt hår. Vi tjejer är inte bättre vi, många av oss bantar och bantar även då de inte behövs. En sak är om man gör det för hälso skäl, eller att man tränar och äter nyttigt för att man tänker på sin hälsa. Men  när vi börjar svälta oss själva och sluta unna oss något av vad vi egentligen tycker är gott bara för att vi skulle vilja gå ner ett par enstaka kilo!?
Hur fina vi änsen är så är det som att man inte är nöjd... och egentligen är det så fel. Vi alla har antagligen någonting vi är nöjda med... varför inte fokoúsera och vara glada och uppskatta det? Varför vill så många unga tjejer uppnå någon sjuk form av "perfektion"? Vi har redan ett jävla krav på oss och våra utseénden pga. alla våra sjuka skönhets förebilder... men det blir inte lättare av att alla "vanliga" tjejer också ska sträva efter perfektion, vi hetsar bara varandra genom att prata om våra skavanker och övervikts kilon. Vi borde lägga ner mer tid på att höja upp varandras självförtroende och påpeka vad vi tycker är vackert med varandra istället för att klaga på oss själva! Herre jösses - vi duger som vi är!
Allt med utseénde och kropp börjar gå till överdrivt och media gör det inte bättre!
Det är nästan så att man borde lägga till ett nytt grund ämne i alla skolor- självkänsla!
En kurs där man lär sej tycka om sej själv och trivas med sej själv.. så många hade behövt det och vi alla hade antagligen blivit positivt påverkade av det! För det här börjar bli ett stort samhälls problem...!


Några förslag eller ideér på vad ni tror skulle funkat för att få bort denna utseénde fixering!? Och ge unga framförallt bättre självkänsla?





Kommentarer
Postat av: Anonym

Läs om pride festivalen och om vår upplevelse i paraden på min blogg



http://jupanus.blogg.se/

http://jupanus.blogg.se/

http://jupanus.blogg.se/

http://jupanus.blogg.se/

2009-08-02 @ 20:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0